De witte Cuvée Passion 2012 van Château Tour de Mirambeau uit Bordeaux is door Perswijn geselecteerd als ‘betaalbare klasse’: wijnen die van een uitstekende kwaliteit zijn én heel betaalbaar. In het toonaangevende magazine wordt de wijn omschreven als “echt iets bijzonders”. De familie Despagne, eigenaren van Château Tour de Mirambeau, maakt al decennia lang sublieme Bordeauxwijnen uit Entre-deux-Mers.

“Het is een prachtig glas wit, mooi breed en rijp, met toast, peer, meloen en perzik, krachtig, weelderig, met goede zuren en een fraaie lengte”, aldus de laatste editie van Perswijn. Wijnmaker Thibault Despagne kiest ervoor om de wijn kortstondig te laten rijpen op eikenhouten vaten. De kracht van deze wijn schuilt in een relatief hoog percentage (30%) sémillon als aanvulling op de sauvignon blanc. Dit geeft de wijn complexiteit en lengte naast zuiverheid en frisheid.

Volgens Perswijn is deze wijn “de vrucht van jarenlang investeren in wijngaard en kelder door Jean-Louis Despagne”. Vandaag de dag zetten zoon en dochter Thibault en Baseline het werk van hun vader met veel passie voort. Vandaar ook de naam van de wijn: Cuvée Passion.

Klik hier voor verkoopadressen bij u in de buurt.

despagne-mirambeau-cuvee-passion-blanc-fles-pp