Guillaume en Virginie Philip timmeren qua duurzame wijnbouw behoorlijk aan de weg! Elk jaar weer zetten zij nieuwe stappen om de wijngaarden nóg milieuvriendelijker te bewerken en het ecosysteem te beschermen en zelfs te laten floreren.

Hun inzet en commitment zijn onlangs door het Franse Ministerie van Landbouw beloond met de officiële HVE-certificering niveau 3, een label dat wordt uitgereikt aan land- en wijnbouwbedrijven die de duurzame bewerking van hun land op het hoogste niveau hebben doorgevoerd. Het HVE-label zal vanaf oogstjaar 2020 op de flessen van Domaine des Diables prijken.

HVE staat voor Haute Valeur Environnementale en is een officiële erkenning van het Ministerie voor het hoogste niveau op het gebied van duurzame land- en wijnbouw. De HVE-certificering berust op vier pijlers:

  • behoud van biodiversiteit
  • plant- en gewasbeschermingsmethoden
  • aard en toepassing van bemesting
  • water management

Onnodig om toe te voegen dat al deze maatregelen van Domaine des Diables de smaak van de wijnen alleen maar ten goede zullen komen! Vintage 2020 is er dan ook weer een om naar uit te kijken, maar daarover later meer…..