Op hubrechtduijker.com schrijft Hubrecht Duijker maandelijks over zijn nieuwe vondsten. Deze maand selecteer hij onze Fillaboa Albariño, Elena Walch Pinot Nero en Delaire Graff Shiraz.

Fillaboa Albariño 2015

“Een van de indrukwekkendste wijndomein van Galicië, zoniet heel Spanje, is Fillaboa […] De best elegante Albariño 2015 trakteert op een pittige frisheid, veel sap en een verleidelijk fruitmelange van citrusvruchten en witte. Net als een Chablis past-ie perfect bij schaaldieren, schelpdieren en vis.”

fillaboa

Klik hier voor meer informatie en voor de verkoopadressen.

Elena Walch Pinot Nero 2015

“Een klinkende naam in Alto Adige – Südtirol  is Elena Walch. Haar van 5 hectare afkomstige wijnen behoren bij de beste van de regio, en duurzaamheid heeft ze hoog in het vaandel staan.  […] Een verleidelijk rode wijn van deze dames is de Pinot Nero Blauburgunder 2015 die in grote vaten van Frans en Sloveens eikenhout te rijpen werd gelegd. Deze bijna-Bourgogne heeft een milde, tegelijk rood fruitige toonzetting, nog wat frisheid, zacht kruidig hout en een smaak die zowel vrij vol is als evenwichtig.”

elena-walch-pinot-nero

 

Klik hier voor meer informatie en voor de verkoopadressen.

Delaire Graff Shiraz 2014

“In de recentste Platter’s Wine Guide kregen vrijwel [ …] alle wijnen van Delaire vier of vijf sterren. Een mooie kennismaking? Dat is de Shiraz 2014, gespierd, besfruitig, een tikje donkertonig, zacht fris, soepel en licht kruidig vanwege een rijping in gebruikte fusten van Frans eikenhout. ‘Echte eetwijn’ noteerde ik, daarbij denkend aan o.m. springbok en ander wild. “

delaire-shiraz-2014

Klik hier voor meer informatie en voor de verkoopadressen.

duijker-vignet-website