‘Wijn verbindt’, aldus Giovanni Gaja tijdens ons bezoek aan de Butterfly Day op Ca’Marcanda in Toscane. En gelijk heeft hij. Wijn verbindt ons tijdens een heerlijk diner, een goede lunch of aan tafel met goede vrienden. Niet voor niets wordt vaak met wijn getoost op behaald succes of op een goede gezondheid. Met het toosten brengen we de glazen letterlijk samen en voelen we ons verbonden.

Deze verbintenis hebben ook alle wijnboeren die een bijdrage hebben geleverd aan dit nieuwe nummer van Family Owned. Stuk voor stuk mensen met passie voor kwaliteit die trots zijn op het herkomstgebied waar zij actief zijn. Als deze wijnboeren elkaar op proeverijen bij ons ontmoeten, merk je gelijk dat deze verbondenheid er onderling is. Stuk voor stuk ambachtsmensen die staan voor kwaliteit en authenticiteit.

In dit nummer vertelt Jérémie Huchet je alles over de heerlijke lichte Muscadet uit de Loire, maken we een stop bij het temperamentvolle Spaanse Finca Museum en nemen we je mee naar de nieuwe hotspot in Porto, genaamd WOW. We vieren het 125-jarig jubileum met Poderi Luigi Einaudi, gaan op bezoek bij Ca’Marcanda en praten over de toekomst met Julia en Karoline Walch. Naast wijnmakers komen ditmaal ook een drietal wijnspecialisten aan het woord. Cees van Casteren MW vertelt ons alles over de kunst van het blenden en smaakprofessor Peter Klosse vertelt je hoe je de beste out of the box wijn-spijscombinaties kunt maken. Als laatste spreken we met sommelier Menno Tol van Restaurant Yamazato, dat dit jaar 50 jaar bestaat, over het pairen van wijnen met de traditionele Japanse keuken.

Veel leesplezier gewenst!

Klik op het magazine om door de online versie van Family Owned #2 te bladeren.

Family Owned 2 cover