Het aantal wijnen van het Kwast assortiment opgenomen in de Grote Hamersma 2019 is opnieuw gestegen. Waren we vorig jaar al bijzonder verheugd met een selectie van wel 93 wijnen, dit jaar breidde de selectie uit naar het indrukwekkende aantal van 109. En niet alleen de hoeveelheid wijnen nam toe, ook de gemiddelde score voor alle Kwast-wijnen ging omhoog. Opvallend is bijvoorbeeld de toename van scores in het hogere segment. Zo kregen dit jaar maar liefst 13 wijnen de score van 9 of 9- toebedeeld. Ook het aantal zogeheten sterwijnen (wijnen die opvallend goed zijn, in zijn soort, voor zijn druif, voor zijn regio en/of voor zijn prijs) nam toe. Een totaal van 11 wijnen onderscheiden zich op een bepaalde manier van hun soortgenoten en kregen van ’team Hamersma’ de bekende goudkleurige onderscheiding. In onderstaande link hebben wij voor u alle scores van de 109 Kwast-wijnen in een overzicht gezet. Toch konden we het niet laten een aantal bijzonder leuke quotes van Hamersma over enkele van onze wijnen met u te delen:

KLIK HIER VOOR HET OVERZICHT VAN ALLE 109 WIJNEN


Delaire Graff Estate- Summercourt 2016 – SCORE 9

“De Summercourt laat je verdwalen in zijdezachte citruszuren, gouden appeltjes en licht geroosterde hazelnootjes. Mijmerend drinken. Nooit meer weg willen. Hors categorie.”


Elena Walch – ‘Beyond the Clouds’ 2016 – SCORE 9-

“Mijn vriendin Tamlyn Currin, een van de vaste redacteurs van Jancis Robinson, wist over deze wijn te zeggen: ‘A dept of flavour which probes the mind as much as the mouth’. Ik was jaloers. Jaloers op de manier waarop ze het mystieke van deze wijn zo mooi wist te omschrijven. ”


Chateau Bovila – Cahors 2016 – SCORE 8

“Huur eens een Belvilla in de Cahors, de streek in Sud-Ouest waar ze er prat op gaan het oudste wijngebied van Frankrijk te zijn. Installeer u op het terras en open een fles Bovila, vol rijpe pruim, bloeiend bloemengeweld en spetterende specerijen. Vakantie geslaagd. ”


Elsa Bianchi – Torrontés 2017 – SCORE 8

“Kruidige torrontés. Citroengeel van kleur. Roomijs met citroenzest in je mond. Grapefruit en een oranjebittertje. Goed droog voor de verandering. Lekker wit van mevrouw De Wit.”


Kurt Angerer – Zweigelt Barrique 2016 – SCORE 9-

“Er is iets aan de wijnen van Kurt Angerer dat het direct persoonlijk maakt. Toen ik de uitstekende wijnen van Kurt twee jaar geleden voor het eerst proefde, heb ik mij vervolgens nog een kwartiertje kostelijk vermaakt met de fotoreportages op zijn website (…) Nu proefde ik zijn laatste zweigelt. Opnieuw fors en verleidelijk, dieppaars en refererend aan sparren, dennen en sprokkelhout. Mooi, schoon sap. Na drie jaar is duidelijk: ik ben fan van Kurt.”