Hubrecht Duijker schrijft op zijn website www.hubrechtduijker.com maandelijks over zijn nieuwe wijnvondsten.

Kurt Angerer Grüner Veltliner Kies

‘De 24 hectare van vierde-generatie wijnbouwer Kurt Angerer strekken zich uit over diverse bodemsoorten, wat hem op het idee bracht om zijn wijnen, daarnaar te noemen. Vandaar het Kies, een referentie aan kiezel, op het label van een Grüner Veltliner 2016. ’t Is een wijn die we gráág kiezen bij quiches, sushi, salades, schnitzel en meer, gezien zijn enigszins hartige karakter, zijn sappige frisheid, zijn witte en groene fruit en zijn zuiverheid,’ aldus Hubrecht Duijker.

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE OVER KURT ANGERER GRUNER VELTLINER KIES

Delaire Graff Estate Sauvignon Blanc Coastal Cuvée,

Chardonnay Banghoek Réserve & Shiraz

Morné Vrey maakt al tien jaar de wijnen op het wijnresort Delaire Graff Estate bij Stellenbosch. Hij doet dit zo uitstekend dat vrijwel al zijn creaties met vier of vijf sterren worden bekroond in de gezaghebbende Platter’s Wine Guide. Een zo’n winnende wijn is de Delaire Graff Estate Sauvignon Blanc Coastal Cuvée 2017, die Morné  voornamelijk samenstelde van druiven uit  Durbanville, vrij dicht bij de kust. Het is een geurige, levendige, goed gevulde, zeer zuivere zeefruit- en visbegeleider die trakteert op verse groene kruiden en sappige groene vruchten,’ aldus Hubrecht Duijker.

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE OVER SAUVIGNON BLANC COASTAL CUVÉE

‘In zijn soort net zo geslaagd is de Delaire Graff Estate Chardonnay Banghoek Réserve 2016 die op vat werd vergist en gelagerd, doch niet te opdringerige roosteraroma’s heeft en wel flink wat citrusfruit, inclusief een hint van citroenrasp,’ aldus Hubrecht Duijker.

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE OVER CHARDONNAY BANGHOEK RÉSERVE

‘Een aanbeveling verdient eveneens de Delaire Graff Estate Shiraz 2015 uit Stellenbosch, een uitermate prettig, vitaal product waarin zwart fruit en toastig hout evenwichtig met elkaar verkeren,’ aldus Hubrecht Duijker.

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE OVER SHIRAZ

 Valle Reale Montepulciano d’Abruzzo

‘Bijkans symbolisch is het wijngoed Valle Reale in een natuurpark gevestigd, binnen het Italiaans gewest Abruzzo. Want op de 50 eigen hectaren worden de druiven geteeld via alleen natuurlijke, organische methoden, en de wijnbereiding vindt plaats met alleen natuurlijke gisten. Het doel van eigenaar Leonardo Pizzolo is ook altijd geweest om ‘natuurlijke wijnen’ te maken. Er is dus niks mis met de Montepulciano d’Abruzzo 2016, een behoorlijk energieke eetwijn, ferm, fris en bessig, met wat zwart fruit, een hint van laurier en redelijk stevige structuur. Leg de lasagne maar in de oven,’ aldus Hubrecht Duijker.