Hubrecht Duijker schrijft op zijn website www.hubrechtduijker.com maandelijks over zijn nieuwe wijnvondsten.

La Tordera Valdobbiadene Prosecco Superiore Spumante Brut ‘Brunei’

Door de familiefirma La Tordera – gespecialiseerd in Prosecco and andere Spumantes – wordt zo duurzaam mogelijk gewerkt, en met zo min mogelijk sulfiet, in totaal minder dan de helft van wat wettelijk is toegestaan. En energie voor de kelder wordt opgewekt via zonnepanelen. Net zo positief is de aanwezigheid van enkele behoorlijk droge Prosecco’s in het assortiment van eigenaresse Gabriella Vettoretti. Waaronder de Brunei Brut die prettig fris is, heel elegant en met iets van peer in zijn aroma; een perfecte, loepzuivere, vrolijke makende aperitiefwijn.

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE OVER LA TORDERA VALDOBBIADENE PROSECCO SUPERIORE SPUMANTE BRUT ‘BRUNEI’

Duo du Midi Malbec-Cabernet Franc

In het land van Oc is de blauwe malbec geen echt wijd verbreide druif, en cabernet franc evenmin. Laat staan dat beide samen gekozen worden voor een rode wijn. Maar de  coöperatie(groep) van Cébazan heeft toch zo’n combiwijn uitgebracht – en die is gul fruitig, met een verleidelijke melange van sappige zwarte vruchten en rijpe bessen. Net als Beaujolais moet je dit soepele, ferme maar zeker niet zware duo beslist gekoeld drinken.

Viu Manent Gran Reserva Carménère

‘t Is een geweldig domein, Viu Manent (foto directeur José Manuel Viu), dat voorbeeldige wijnen voortbrengt en bovendien zijn bezoekers zo gastvrij ontvangt dat het daarvoor werd bekroond. In totaal bezit de familie Viu zo’n 260 hectaren eigen grond in het dal van Colchagua, en 85 procent daarvan is beplant met blauwe druiven. Zoals carmenère, waarvan een kostelijke, kenmerkende Gran Reserva 2019 werd gemaakt, een bijna romige, donker droppige wijn, gespierd en mondvullend, met ook rijp zwart fruit en een zachte, beschaafde kruidigheid. Dit laatste dankzij een jaar lagering op vat.

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE OVER VIU MANENT GRAN RESERVA CARMÉNÈRE