Introductie nieuwe wijnconcept KLM: Glorious Grapes
The best wines form the best grapes’

Op 20 december jongstleden is het nieuwe concept Glorious Grapes geïntroduceerd aan de pers en een selectie genodigden in het restaurant RIJKS*. Tijdens een lunch die was verzorgd door chef Joris Bijdendijk werden de nieuwe wijnen gepresenteerd en geproefd. Vanaf februari 2018 loopt het concept aan boord van de KLM businessclass. Een groep stewardessen is hiervoor speciaal uitgenodigd op het hoofdkantoor van Kwast Wijnkopers om een uitgebreide training te volgen.

Het concept gaat uit van een aantal monocepages: The best wines from the best grapes. Vijf wijnen van vijf eersteklas druivenrassen zijn geselecteerd door een speciaal proefpanel. In dit panel nam onder andere Hubrecht Duijker deel.

Een speciale aanbeveling verdient ‘the glorious wine’ die Thérèse de Boer toekent met haar ‘kiss’, dit is de Rayuela van Viu Manent Carmenère Reserva 2016, Valle de Colchagua, Chili. Thérèse de Boer is echtgenote van chefkok Jonnie Boer van 3-sterrenrestaurant De Librije, die ook de maaltijden in de businessclass verzorgd.

De eersteklas wijnen komen uit: Frankrijk, Zuid-Afrika, Spanje, Chili en Argentinië.

Blanc de Lys bij Thierry Delaunay
Sauvignon Blanc 2016
Val de Loire, France

Sauvignon Blanc uit de Loire is kenmerkend door aroma’s van gemaaid gras, asperges, kruisbessen en exotisch fruit. Deze Blanc de Lys is een mooi voorbeeld van een fruitige sauvignon blanc. Geweldig te drinken als aperitief en bij schaal-en schelpdieren of geitenkaas.

Simonsig Chenin Blanc 2017
Stellenbosch, Zuid-Afrika

Meer dan 18 procent van de wijngaarden uit Zuid-Afrika zijn aangeplant met chenin blanc, de druif is enorm populair door zijn veelzijdigheid. Deze wijn is stevig en fris, tegelijkertijd enorm fruitig, een perfecte begeleider bij salades en vis.

 

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE OVER SIMONSIG CHENIN BLANC

Ramón Roqueta Tempranillo 2016
Catalunya, Spanje

Tempranillo is ontegenzeggelijk de ster van Spanje. Deze jonge levendige tempranillo met rijp rood en zwart fruit heeft een lichte houttoets. De zachte, romige structuur van de wijn gaat goed samen met gevogelte, biefstuk, lamvlees en harde kazen.

 

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE OVER RAMON ROQUETA TEMPRANILLO

Rayuela van Viu Manent
Carmenère Reserva 2016
Valle de Colchagua, Chili

Carmenère is de druif van Chili, die het beste groeit in Colchagua Valley. Carmenère lijkt op merlot met een zachte structuur, aroma’s van zwart fruit, laurierblad, en soms een vleugje mint. Deze wijn is vol van smaak, perfect bij lamsvlees en blauwader kazen.

Elsa bianchi Malbec 2017
Mendoza, Argentinië

In 1852 kwam de druif malbec uit zuidwest-Frankrijk naar Argentinië, waar het de belangrijkste druif werd. Deze single-vineyard Malbec heeft dat sappige zwarte fruit in de smaak en een milde houttoets. Een klassieker bij wild en harde- en blauwe kazen.

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE OVER ELSA BIANCHI MALBEC