Met een totale score van maar liefst 99 (!) punten werd de Riverstone Chardonnay van J. Lohr door de jury unaniem verkozen als beste wijn. Hiermee won het een ‘Double Gold Award’.

Daarnaast werd de wijn ook nog verkozen tot ‘Best of Class Appellation’. Deze prijs wordt toegekend aan de hoogst scorende wijn in zijn appellatie, in dit geval Arroyo Seco.

De Riverstone Chardonnay is een rijke, volle, maar frisse wijn met rijpe citrus, appel, nectarine, honing, vanille en toast. Heerlijk bij kreeft met avocadomousse, moules marinières, kip uit de oven of gestoofde kip met citroen, olijven en kappertjes.

Lohr Riverstone Chardonnay

California State Fair Commercial Wine Competition

De State Fair Commercial Wine Competition, dat al sinds 1854 bestaat, is Amerika’s oudste ‘wijnwedstrijd’. Tijdens deze wedstrijd worden Californische wijnen op professionele wijze gekeurd om de beste wijnen van de staat te erkennen en wijnliefhebbers te voorzien van een benchmark.

Het bijzondere aan deze competitie is de nadruk die wordt gelegd op afkomst. De ingezonden wijnen worden gecategoriseerd op waar de druiven worden geteeld, niet waar de wijnmakerij gevestigd is. Daarnaast wordt ook extra gefocust op single vineyard wijnen.

De jury van de California State Fair Commercial Wine Competition bestaat uit gerenommeerde wijnmakers, -handelaars, -schrijvers, -promotors en -voorlichters. In totaal proefden zij in 2022 1.817 wijnen om tot dit resultaat te komen.

Ontdek deze wijn

Bekijk de Riverstone Chardonnay hieronder of ga direct naar de bestelsite.

Anderen lazen ook