Lohr wordt daarmee beloond voor zijn duurzame werkwijze op meerdere vlakken. De criteria om voor deze belangrijke duurzaamheidsprijs in aanmerking te komen zijn de zogenaamde drie E’s: Environment, Economics en Social Equity. Lohr scoort op alle drie punten het beste van alle Californische wijnbedrijven. De jury bestaat uit vooraanstaande personen die werkzaam zijn in verschillende terreinen van de wijnindustrie, zoals academici, media, retail, wijnbouw en wijnproductie.

Dit jaar is het ook tien jaar geleden dat Lohr als een van de eerst wijnbedrijven het Cer­ti­fied Cal­i­for­nia Sus­tain­able Wine­grow­ing keurmerk kreeg. Voor dit keurmerk komen alleen wijnbedrijven in aanmerking die voldoen aan maar liefst 244 “best prac­tices” en 95 voorwaarden uit het Code of Sus­tain­able Wine­grow­ing Prac­tices Self-Assess­ment werkboek. Een onafhankelijke commissie beoordeelt het bedrijf op duurzaamheidscriteria aangaande bodembewerking, energiegebruik, gemeenschap, enzovoorts.

J. Lohr wordt met het bezit van dit CWSA-keurmerk en het winnen van de Green Medal Leader Award beschouwd als een voorbeeld voor alle andere Californische wijnbedrijven. Steve Lohr, CEO van J. Lohr Vineyards & Wines, is dankbaar voor de Green Medal Leader Award en benadrukt dat de prijs het resultaat is van het harde werk dat in het wijnbedrijf door het hele team wordt verricht.