Het proefpanel van het toonaangevende Nederlandse wijnmagazine Perswijn heeft de ‘Spies’ van Kurt Angerer uitgeroepen tot beste Grüner Veltliner uit Niederösterreich. De wijn wordt omschreven als krachtig en intens, abrikozen, rijpe perzik en honing, peer en citrus, breed, mooie zuren. Als eindoordeel kreeg de wijn ****(*): 4,5 op een schaal van 5!

Spies is de hogere cuvée van Angerer. Zijn instap Grüner Veltliner, ‘Kies’, werd ook geproefd door het panel en ontvaing een score van ****. Het Perswijnpanel omschreef Kies als volgt: gedroogd fruit, perzik, frisheid en goede zuren, lekker levendig, stevig, aantrekkelijk.

Weingut Kurt Angerer is een 24 hectare tellend familiebedrijf te Lengenfeld, even ten westen van Langenlois in het Kamptal in de regio Niederösterreich. De stokken staan er aangeplant op verschillende bodemsoorten: rotsgesteenten als graniet en leisteen, maar ook zand-, leem- en kalkrijke grond. Ze zijn tegen de heuvels aangeplant, beschut tegen de soms snijdend koude noordenwind. Al generaties lang maakt de familie Angerer goede wijnen: het vroegste archiefmateriaal dat hierover spreekt dateert van 1848. De huidige eigenaar is Kurt Angerer, die op 24-jarige leeftijd een eigen wijngaard aanlegde naast het domein van z’n ouders. Traditie en terroir, maar altijd met oog voor nieuwe ontwikkelingen, staan hoog in het vaandel bij Kurt Angerer.

Klik hier voor verkoopadressen van de Spies en Kies.

angerer8

 

Kurt Angerer (1971) was al vroeg doordrongen van de mogelijkheden in het Kamptal.