100 punten voor het ‘Perfecte Jaar’

De nieuwe release Grand Siècle Iteration N°26 van Laurent Perrier heeft 100 punten van James Suckling ontvangen. Een fantastische beoordeling voor een uitzonderlijke champagne, de ‘Perfecte Score’ voor het ‘Perfecte jaar’.

De Champagne Laurent-Perrier Grand Siècle Iteration N°26 is een prestigieuze blend van drie uitzonderlijke oogstjaren die elkaar perfect complementeren en is zorgvuldig samengesteld uit de top vintages 2012, 2008 en 2007. Het is een blend van chardonnay uit Grand Cru wijngaarden in de Côte des Blancs en pinot noir uit Grand Cru wijngaarden in Montagne de Reims, met minimaal 10 jaar rijping “sur lie”. 

Het idee voor de Grand Siècle is ontstaan in 1959. De creatie van het ‘Perfecte Jaar’ zorgt voor de expressie van een geweldige champagne met een lang bewaarpotentieel vol diepgang, aromatische complexiteit met behoud van fris- en levendigheid.

De Laurent-Perrier Grand Siècle Iteration N°26 is een complexe, gastronomische champagne, heeft een lichte goudkleur en een delicate mousse. Een intens, complex aroma van kamperfoelie, citrus, clementine, verse boter met hazelnoot en een hint van honing die gevolgd wordt door een zachte, frisse smaak van gekonfijte citroen met een lange, evenwichtige afdronk. 

Laurent-Perrier is een familiebedrijf dat altijd een baanbrekende en vernieuwende rol heeft gespeeld in de Champagne. Het huis is in 1812 opgericht, wordt geleid door familie de Nonancourt en heeft zich heeft gespecialiseerd in de productie van champagnes van hoge kwaliteit. Kwast Wijnkopers is de exclusieve importeur voor Nederland.

De kunst van het blenden stelt ons in staat te creëren wat de natuur ons nooit zal geven: het perfecte jaar

Laurent-Perrier Grand Siècle Itération N°26

Laurent-Perrier Grand Siècle Itération N°26

Laurent-Perrier Grand Siècle Itération N°26

“This is really something. Electric on the palate. The aromas are so complex with sliced fresh and dried ginger, subtle pie crust, tarte tatin and hints of nutmeg with some salted caramel. Toasted bread, too. Always subtle. The palate is full- to medium-bodied yet hemmed-in with a freshness and balance that draws you back. Savory and vibrant. It’s full of energy. Spectacular. Fascinating. Symphonic blend of 2012, 2008 and 2007. 65% of the 2012, 25% of the 2008 and 10% of the 2007. Eight grand cru. Chardonnay 58% and 42% pinot noir. Disgorged February 2023. 10 years on the lees. 7g/L dosage. Drink or hold.

100

James Suckling