Het Nederlandse wijnmagazine Perswijn publiceert traditioneel aan het eind van het jaar het Wijnconcours met de 101 beste wijnen van 2023. Voor maar liefst het vijfde jaar op rij heeft Kwast Wijnkopers de winnaar van de categorie ‘Mousserende Wijnen boven €30’ in huis! Daarnaast ontvangen twee van onze wijnen een eervolle vermelding in deze jaarlijkse koopgids.

Winnaar

Het proefpanel van Perswijn is onder de indruk van de prachtige diepgang, complexiteit en lengte van deze vintage champagne. Laurent-Perrier Grand Siècle Itération N°26 is een prestigieuze blend van drie uitzonderlijke oogstjaren (2007, 2008 en 2012) die elkaar perfect complementeren.

Perswijn: “Anders dan bij veel andere beroemde champagnehuizen is bij Laurent-Perrier de prestige cuvée geen milllésimé, maar een blend van drie jaargangen. Het idee is dat een uitgekiende assemblage van wijnen uit drie heel goede jaren, die elkaar complementeren, een betere champagne geeft dan een vintage champagne kan zijn. Een interessant uitgangspunt, dat zeker te bepleiten valt. Resultaat is een zeer intense, complexe en verfijnde champagne, die zijn renommee én basisgedachte meer dan waarmaakt. Een geweldige winnaar”.

Eervolle vermelding

In de categorie ‘witte wijnen van 15 tot 20 euro’ ontvangt Barón de Ley Reserva Tres Viñas een eervolle vermelding. Perswijn panel: ‘krachtig, sappig, mooie structuur en goede zuren’.

Taylor’s 20 Year Old Tawny Port ontvangt een eervolle vermelding in de categorie ‘zoete en versterkte wijnen’. Perswijn panel: ‘Intens, breed en krachtig, in balans met fijn zoet’.

Toelichting winnaar

Bekijk hieronder de toelichting op de Laurent-Perrier Grand Siècle Itération N°26 van het Perswijn panel of ga naar de website van Perswijn.