Het is wellicht bekend dat de regio Bourgogne voor grote uitdagingen staat. In verband met de vorst dit voorjaar zal de wijnoogst uit 2021 uitermate klein zijn. Tegelijk stijgt de wereldwijde vraag naar de wijnen uit de Bourgogne, wat zal resulteren dat de wijnen uit dit gebied uitermate schaars zullen worden. 

Tijdens een proeverij van het jaar 2020, die wij zelf op 12 oktober hadden in de kelders van Louis Jadot, waren wij unaniem verrast over de kwaliteit van Louis Jadot 2020. 

Met name de geproefde rode wijnen bekoorden ons. In het algemeen waren dit mooie, pure Bourgognes met veel rood fruit, frisheid en zachte tannines. De topwijnen hebben daarnaast power en zijn uitermate geschikt om jaren op te leggen. 

Over de witte wijnen waren wij eveneens enthousiast. Jadot biedt een prachtige diversiteit aan stijlen. Onze twee favorieten waren: 1. Beaune 1er Cru Grèves Le Clos Blanc heeft power met een aangename frisheid en super lengte en  2. Puligny-Montrachet 1er Cru Les Referts door zijn exotische, gulle smaak, waarbij de karakteristieke ziltigheid en mineraliteit niet ontbreekt.

De ontwikkeling van Louis Jadot is de afgelopen jaar zeer positief geweest onder leiding van wijnmaker Frédéric Barnier. De enorme ontwikkeling in kwaliteit wordt door gerenommeerde wijnjournalisten en verzamelaars erkend en de wijnen worden uitstekend beoordeeld. De domaine wijnen hebben een groot bewaarpotentieel en horen thuis in iedere kelder van de echte Bourgogne liefhebbers. 

Download het oogstverslag 2020.