Voor het toonaangevende wijnmagazine Perswijn ging Martijn Kwast aan tafel om uitgebreid te proeven en te praten over wijnspijs-combinaties. Thema van de rubriek ‘Aan tafel’ was dit keer Piemonte en de wijnen van Kwast Wijnkopers komen goed uit de test.

De geproefde Piemontese Kwast-wijnen zijn:

– Giovanni Almondo Roero Arneis Bricco delle Ciliegie

– Villa Giada – Andrea Faccio Barbera d’Asti Superiore Quercia

– Gaja Sito Moresco Langhe

– Gaja Dagromis Barolo

In de rubriek wordt een viergangen diner geproefd en beoordeeld door zes personen die ieder hun persoonlijke voorkeur uitspreken voor een wijnspijs-combinatie. Per gerecht worden vier wijnen geproefd. Die ieder minimaal nul en maximaal voorkeursstemmen krijgen van de proevers.

De Roero Arneis kreeg in combinatie met Gestoomde schol twee stemmen en werd daarmee gedeeld eerste. Het tweede gerecht was Gevulde kwartel. Deze werd geserveerd met picalilly, waardoor alle wijnen enigszins wegvielen en geen beoordelingen werden gegeven. De Barbera van Andrea Faccio werd omschreven als ‘…een aantrekkelijk glas met krachtig fruit, kruiden, zoethout, aardse tonen, milde tannine, stevige alcohol en verfrissende zuren.’

De Gaja wijnen werden afgetekend winnaar. De Sito Moresco in combinatie met Gemarineerde eend en de Dagromis Barolo bij Bavette van de grill.

Het proefpanel bestond naast Martijn Kwast uit: Anda Schippers (Perswijn), Lara Güppertz (Vinifèr), Simone Breijnaerts (restaurant De Portier) Job Seuren (Café de Klepel) en Gerard Reijmer (Perswijn).