Op donderdag 9 april 2015 wordt in Nederland het aspergeseizoen geopend. Jaarlijks kijken hier meer en meer consumenten naar uit en verdwijnt het witte goud vooral de eerste dagen razendsnel uit de schappen van de groenteboer! Het aspergeseizoen duurt ongeveer twee maanden. Afhankelijk van de weersomstandigheden steken de eerste asperges in februari of begin maart hun kop op. Traditiegetrouw begint de oogst op de tweede donderdag van april en wordt de laatste asperge op 24 juni geoogst, op de katholieke naamdag Sint-Jan.

Bij dat witte goud drinken we natuurlijk graag een passende wijn! Pak het meteen goed aan en kies een witte wijn van het Elzasser huis Gustave Lorentz, een perfecte combinatie met asperges. Pinot blanc is klassiek, maar asperges kunnen op vele manieren worden bereid, dus zijn er meerdere – en vaak verrassende – wijnen mogelijk.

De meest voor de hand liggende keuze is de tijdelijk verkrijgbare Cuvée des Asperges, gemaakt van pinot blanc en auxerrois. De frisse lichte smaak van wit fruit combineert uitstekend met asperges à la flamande.

Naast de Cuvée des Asperges produceert Gustave Lorentz Fleurelle, een aromatische bloemige wijn gemaakt van muscat, pinot blanc en silvaner. Zeer geschikt bij aspergesoep, salade met asperges of juist asperges op Aziatische wijze.

De derde wijn van Lorentz die we bij u onder de aandacht willen brengen is de Riesling Réserve. Deze 100% riesling is vol en krachtig van smaak. Lekker bij asperges met gerookte zalm. Maar ook een uitstekende begeleider van Elzasser gerechten met zuurkool.

Klik hier voor de wijnen van Gustave Lorentz

klassieke-asperges