Voor deze exclusieve limited edition port selecteerde Taylor’s een aantal kostbare, zeer oude vatgerijpte ports uit zijn lodges in Vilanova de Gaia. Onder deze ports bevinden zich ook een aantal parels die voor speciale historische gebeurtenissen werden geproduceerd. De master blenders van Taylor’s creëerden een uitgelezen samenstelling van deze bijzondere reserves en lieten de blend ter perfectionering nog enkele maanden rijpen. Het resultaat: de Kingsman Edition Port, geïnspireerd op de populaire filmserie The King’s Man, waarin Britse waarden, tradities en oog voor kwaliteit centraal staan. Ook de porthandel speelt in deze films een belangrijke rol. Uiteraard is de port niet alleen een must have voor fans van The King’s Man, maar zeker ook voor de ware portkenner en -verzamelaar.

Taylor’s Very Old Tawny Kingsman Edition is gebotteld in een ambachtelijke handgeblazen kristallen karaf met gouden details. Ook de luxe verpakking waarin de karaf wordt gepresenteerd is een prachtig voorbeeld van vakmanschap en oog voor detail. Zoals gezegd is de port uiterst zeldzaam: er zijn wereldwijd slechts 700 flessen van beschikbaar.

Taylor’s Very Old Tawny Kingsman Edition is intens en verleidelijk met weelderige, gelaagde aroma’s. In eerste instantie melasse, butterscotch, amandel en gedroogde vijg, gevolgd door een complexe melange van specerijen zoals vanille, zwarte peper, nootmuskaat en kaneel. Subtiele tonen van cederhout en hars zijn op de achtergrond aanwezig. De smaak is aanvankelijk rijk, soepel en fluweelzacht. Dan volgen frisse, levendige zuren, opnieuw intens butterscotch en een lange, complexe, maar uiterst zachte afdronk.

  • 90 jaar geleden geoogst
  • 90 jaar houtrijping op domein
  • Gepresenteerd in luxe verpakking en ambachtelijk handgeblazen kristallen karaf met gouden details
  • Limited release: wereldwijd slechts 700 flessen
  • Must have voor kenners en verzamelaars