Château Tour de Mirambeau is al sinds jaar en dag een vaste waarde in het assortiment van Kwast Wijnkopers. De kwaliteit van hun wijnen is door de jaren heen opgemerkt door Robert Parker, Jancis Robinson en Perswijn. Tegenwoordig staat een nieuwe generatie aan het roer. Nog altijd familie Despagne, maar dan Entre-Deux-Mers 2.0!

Het bedrijf is inmiddels in handen van Thibault Despagne, inderdaad zoon van de beroemde Jean-Louis Despagne die Château Tour de Mirambeau op de kaart heeft gezet. Onder leiding van Thibault Despagne begeven de wijnen van Tour de Mirambeau zich op het snijvlak van traditie en wetgeving enerzijds en de focus op de smaak van de moderne consument anderzijds.

Met name dat laatste element is een trend die is overgekomen uit de nieuwe wereld. Wijnmakers kijken naar de vraag van de consument en spelen in op het smaaktype van nu. In het geval van Bordeaux betekent dat sappige, fruitige wijnen: vins de plaisir!

Château Tour de Mirambeau Réserve Rouge is merlot gedomineerd en heeft minder tannines en een verleidende doordrinkfactor. Château Tour de Mirambeau Réserve Blanc kenmerkt zich door een flinke toevoeging van sémillon en muscadelle in de blend met sauvignon blanc. Hierdoor is de zuurgraad van de wijn lager en heeft de wijn een hogere aromatische expressie. Met als gevolg dat iedereen deze wijn aangenaam vindt.

Open uw ogen opnieuw voor Bordeaux en laat uw klanten kennismaken met de nieuwe generatie Entre-Deux-Mers. De wijnen van Tour de Mirambeau zijn gemaakt voor de wijndrinkers van vandaag!