De drie kernwoorden van de wijnen van Maison Virginie zijn frisheid, toegankelijkheid en betaalbaarheid. Het wijnhuis uit de Zuid-Franse Languedoc heeft een uiterst moderne, no-nonsense benadering van wijn. De wijnen barsten van het fruit en worden mede vanwege de geweldige prijs-kwaliteitverhouding door een brede groep wijndrinkers met veel plezier gedronken. Niet voor niets groeide Maison Virginie in zeer korte tijd uit tot een van de meest succesvolle wijnbedrijven in de Languedoc-Roussillon.

Toegankelijkheid is echter niet de enige reden voor de populariteit van de wijnen van Maison Virginie. Het zijn ook zeker de aandacht voor kwaliteit en de uiterste zorgvuldigheid waarmee voor elke druif het juiste bodemtype en (micro)klimaat wordt geselecteerd, die de sleutel tot succes vormen. Zo kiest Maison Virginie voor haar merlot bijvoorbeeld een koele omgeving en een bodem met klei, waardoor de druiven nooit overrijp worden en de wijnen behalve romig fruit veel frisheid hebben. Voor andere druiven is dat juist weer een kalkbodem in een warmer deel. Daarnaast worden de druiven voor de witte wijnen en rosé ‘s nachts geplukt en blijven de verse fruitaroma’s behouden.

Door hun frisse en fruitige karakter zijn de wijnen van Maison Virginie heerlijke voorjaarswijnen, die bovendien zeer veelzijdig inzetbaar zijn. Geniet van het middagzonnetje met een borrelhapje en een glas stuivende Sauvignon, zachtfrisse Ma Cuvée Blanc of roodfruitige Ma Cuvée Rosé. Ook de Ma Cuvée Rouge is licht gekoeld een heerlijk aperitief. Aan tafel doen deze wijnen het bij lichte gerechten al net zo goed. Wordt het wat buiten wat frisser of wordt de maaltijd wat serieuzer, schenk dan de volle, maar soepele Ma Virginie Merlot.

Een betere manier om het voorjaar te vieren is nauwelijks denkbaar!

Klik hier voor de wijnen van Maison Virginie.

virginie-fcb-02