Dit gegeven in combinatie met zomerse hittegolven, zorgde ervoor dat de oogst uitzonderlijk vroeg plaatsvond: 25 augustus. Het jaar 2020 was voor William Fèvre één van de vroegste oogsten in de afgelopen 100 jaar.  

Dit gegeven resulteert in wijnen met elegantie en rijke florale aroma’s. 2020 heeft een mooie geconcentreerdheid met lange afdronk. Dit werd ook benadrukt in de beoordelingen van Neal Martin (Vinous) en Andy Howard MW (Decanter). Vooral van de climats Les Clos en Les Preuses was Andy Howard MW zeer onder de indruk. Download onderaan deze pagina de beoordelingen voor meer informatie.

William Fèvre

Domaine William Fèvre staat synoniem voor pure, authentieke Chablis van hoge kwaliteit. Ze werken gepassioneerd om het Chablis’ terroir zo puur mogelijk tot uiting te laten komen – uiteraard met respect voor het milieu en de traditionele gebruiken.

Wijnmaker Didier Séguier, in 2018 uitgeroepen tot witte wijnmaker van het jaar door International Wine Challenge, is van mening dat terroir een unieke expressie kan geven aan chardonnay. Door de wijngaard van binnen en buiten te kennen, kun je ervoor zorgen dat je elegante, rijke en pure wijnen kunt maken. Precies wat Didier al jaren doet. Didier maakt in zijn wijnen dan ook bescheiden gebruik van eikenhout.

Meer informatie over het wijnhuis en wijnmaker Didier Séguier vind je op de website van William Fèvre.


William Fèvre Chablis 2020: Persoonlijke uitleg door wijnmaker Didier Séguier