La Tordera

Prosecco is sinds zijn doorbraak in Nederland zo’n zeven jaar geleden nog altijd immens populair. Niet zo gek, want het is feestelijk, verfrissend, lekker toegankelijk en ook nog eens heel betaalbaar. Dat de kwaliteit nog altijd toeneemt en ook de kritische wijndrinker er zijn neus niet meer voor ophaalt, maakt dat deze vrolijke Italiaanse bubbel niet meer weg te denken valt in de Nederlandse wijnschappen. En misschien heeft het er ook wel voor gezorgd dat er in Nederland niet meer uitsluitend met oud en nieuw mousserende wijn wordt gedronken.

Familiebedrijf La Tordera legt zich al vijf generaties lang exclusief toe op de productie van prosecco en voert een uiterst breed assortiment, waarvan een groot gedeelte bij Kwast wijnkopers te krijgen is. Wijnmagazine Winelife ging op bezoek bij de sympathieke familie Vettoretti van La Tordera en sprak uitgebreid met de bevlogen Gabriella Vettoretti , commercieel manager van het wijnbedrijf.

Klik hier voor de wijnen van La Tordera.

cantina-dallalto

Salon

Van een geheel andere orde is het exclusieve champagnehuis Salon, dat alleen in uiterst goede jaren champagnes maakt van één jaargang, één druif en één cru. De champagnes behoren tot de meest gewilde ter wereld en zijn vaak zeer beperkt beschikbaar.

Winelife bezocht ook dit bijzondere champagnehuis en doet in hetzelfde decembernummer uitgebreid verslag.

Klik hier voor het artikel in Winelife over Salon.

salon