Château des Jacques Morgon

Herkomst

Land: Frankrijk
Streek: Beaujolais
Wijnhuis: Château des Jacques

Smaak

Type wijn: rood
Druivenras: Gamay
Wijnomschrijving: Download PDF

Overige gegevens

Artikelnummer: 0481703
Inhoud:
0.75 liter
Eenheid:
6 flessen
Jaar:
2016
Alcohol:
13,0 %

Het verhaal achter deze wijn

De Morgon ligt net boven Brouilly, oostelijk van Regnié. De bodem bestaat er uit graniet en leisteen. De Morgon Château des Lumière is een samenstelling van wijnen van drie eigen percelen rond het domein. Maison Louis Jadot vergist elke oogst afzonderlijk gedurende 12 tot 20 dagen op eiken waarna lagering op houten vaten plaatsvindt.

Na de assemblage zijn in deze kersenrode wijn aroma’s van walnoot waarneembaar, geurt en smaakt hij stevig naar rijpe frambozen en aardbeien en bezit de wijn ondanks zijn kracht zijdezachte tannines die een flesrijping van 8 tot 10 jaar mogelijk maken. Jong gedronken is deze Morgon fantastisch bij pasta’s en lichte vlees. Een gerijpt exemplaar verrijkt wildgerechten en lamsvlees.

Het Château, dat voorheen nog bekend stond als Het Kasteel de Bellevue, is door Jadot vernoemd naar de familie Lumière die hier in het verleden woonde. De gebroeders Louis en Auguste Lumière schreven geschiedenis toen zij als zoon van een fabrikant van fotoapparatuur in 1895 hun zelf ontwikkelde cinematograaf te Mâcon demonstreerden. Dit was ’s werelds eerste filmcamera én projector ineen.

Waar is deze wijn te koop?