Laurent-Perrier Alexandra Grande Cuvée Rosé

Herkomst

Land: Frankrijk
Streek: Champagne
Wijnhuis: Laurent-Perrier

Smaak

Type wijn: mousserend
Druivenras: Pinot noir, Chardonnay
Wijnomschrijving: Download PDF

Overige gegevens

Artikelnummer: 0315703
Inhoud:
0.75 liter
Eenheid:
1 fles
Jaar:
2004
Alcohol:
12,0 %

Het verhaal achter deze wijn

De pinot noir voor de ‘Alexandra’ komt van tien verschillende crus, van percelen uit de hoogst gewaardeerde dorpjes in de streek zoals Ambonnay, Bouzy, Louvois en Tours-sur-Marne. Het afgevloeide sap wordt na kleurextractie op traditionele wijze vergist tot een Champagne die vervolgens minimaal vijf jaar rijping op fles ondergaat en een romiger structuur krijgt zonder dat de vruchtenaroma’s verloren gaan.

Ter gelegenheid van haar huwelijk vernoemde Bernard de Nonancourt zijn Rosé Millésimé naar zijn oudste dochter Alexandra.

De wijn is gemaakt van pinot noir.  Een korte inweking van de pinotdruiven volgens de zogenaamde saignée-methode voorziet de wijn van zijn prachtige zalmroze kleur. De assemblage verschaft hem zijn unieke breed aromatische complexiteit. De wijn rijpt, afhankelijk van de eigenschappen van het oogstjaar, vijf tot tien jaar op fles.

Wat echter altijd imponeert zijn indrukken van rijp citrusfruit en gekonfijte rode vruchtjes. Zijn afdronk is voorbeeldig lang. Juist deze eigenschappen maken de ‘Alexandra’ zo geschikt om te serveren bij wildgerechten met sauzen op basis van bijvoorbeeld bosbessen.

Waar is deze wijn te koop?