Zoeken?

Tenuta Sant’Antonio Amarone della Valpolicella Campo dei Gigli

Krachtig en geconcentreerd met rijp donker fruit, kruiden, drop en tabak

Over deze wijn
LandItalië
StreekVeneto
WijnhuisTenuta Sant’ Antonio
Type wijnrood
DruivenrasCorvinone, Corvina, Rondinella, Croatina, Oseleta
Overige informatie

De Amarone della Valpolicella Campo dei Gigli is een traditionele Amarone en gemaakt van 70% corvinone en corvina, 20% rondinella, aangevuld met wat croatina en oseleta afkomstig van 1 wijngaard: de Campo dei Gigli. Hier in de buurt van San Briccio is de grond zeer kalkrijk met sporen van vulkanische klei. Het perceel ligt op 300 meter boven zee en de beplantingsdichtheid per hectare ligt op 3300 stokken. De opbrengst wordt laag gehouden door kort te snoeien, groen te oogsten en door de trossen en ranken regelmatig uit te dunnen. De rijpe druiven worden van eind september tot begin oktober voorzichtig geplukt.

Vervolgens worden de vruchten gedurende 3 maanden te drogen gelegd op matten in goed geventilereerde schuurtjes. In januari begint na het persen het vinificatieproces met een 30 dagen durende inweking en gisting gevolg door 3 jaar opvoeding op nieuw Slavonisch eiken en 12 maanden op fles. Hierdoor ontstaat een intens robijnrode wijn met aroma's van rijp donker fruit, kruiden, drop en tabak. De tannines zijn soepel, zoet en zacht, en de concentratie en kracht voorspellen een lang leven. Fantastisch bij klassieke wild- en vleesgerechten en harde kazen, of als meditatiewijn in goed gezelschap.

Meer weten over deze wijn?

Neem contact op

Verkooppunt zoeken

Geen zakelijke klant? Vul dan uw plaatsnaam of postcode in en vind het dichtstbijzijnde verkooppunt.

Benieuwd naar de andere wijnen van Tenuta Sant’ Antonio?

bekijk selectie