Zoeken?

Tenuta Sant’Antonio Valpolicella Superiore La Bandina

Romig en gestructureerd met rood fruit, drop, tabak, kruiden en cederhout

Over deze wijn
LandItalië
StreekVeneto
WijnhuisTenuta Sant’ Antonio
Type wijnrood
DruivenrasCorvina, Rondinella, Croatina, Oseleta
Overige informatie

Om het imago van de streek verder te verbeteren besloot de familie een voorbeeldige Valpolicella Superiore te maken. De druiven ervoor worden half september handmatig geplukt en in kleine kratjes te rusten gelegd in een goed geventileerde ruimte. Ongeveer 3 weken na de oogst volgt een langzame persing en langdurige gisting. Het sap - in de verhouding 70% corvinone, 20% rondinella en 10% croatina en andere minder bekende variëteiten - gaat vervolgens op Frans eiken waarna de wijn nog een jaar rust op fles.

La Bandina is een geconcentreerde, diep robijnpaarse Italiaan met veel complexe aroma's. In geur en smaak komen vlezige tonen van rode vruchten, drop, tabak, specerijen en cederhout naar voren. De wijn is zijdezacht van structuur en zelfs ietwat vettig. Al met al dus een zeer verleidelijke Valpolicella die het beste tot zijn recht komt bij gegrild rood vlees, geroosterd wild en gevogelte, suddergerechten en gerijpte zoute kazen.

Meer weten over deze wijn?

Neem contact op
Verkooppunt zoeken

Benieuwd naar de andere wijnen van Tenuta Sant’ Antonio?

bekijk selectie