Simonsig Kaapse Vonkel Brut
Elegant, fris en floraal met witte perzik, verse appel, peer, citrus, framboos en verfijnde zuren
Over deze wijn
Land | Zuid-Afrika |
Streek | Stellenbosch |
Wijnhuis | Simonsig Estate |
Type wijn | mousserend |
Druivenras | Chardonnay, Pinot noir, Pinot meunier |
Overige informatie
Frans Malan was de eerste Zuid-Afrikaanse producent die in 1971 met een Kaapse Vonkel kwam, het Zuid-Afrikaanse antwoord op champagne. Gemaakt van chardonnay, pinot noir en pinot meunier volgens de Méthode Cap Classique, de officiële Zuid-Afrikaanse naam voor méthode traditionnelle. Terecht een bestseller! De handmatig geoogste druiventrossen worden in hun geheel voorzichtig geperst en alleen het pure sap wordt vergist op lage temperatuur in roestvrijstalen tanks. Voor meer complexiteit wordt een deel van de chardonnay vergist in gebruikte vaten van Frans eikenhout.
De tweede vergisting vindt - net als bij champagne - plaats op fles voor minimaal 20 maanden. Elegant, fris en floraal met aroma’s van witte perzik, verse appel en peer. De smaak is levendig en zacht met steenfruit, citrus, framboos, verfijnde zuren en een lange, droge afdronk. Zeer veelzijdige wijn! Serveer als aperitief, of juist na een uitgebreide maaltijd, bij lichte lunchgerechten, (gevulde) salades, sushi, verse oesters, paté of scrambled eggs. Ook lekker bij amandelcake en zelfs bij geroosterde eend.
Meer weten over deze wijn?
Neem contact opAndere wijnen van Simonsig Estate
Benieuwd naar de andere wijnen van Simonsig Estate?
bekijk selectie