2016 was een turbulent en alles behalve gemakkelijk wijnjaar in de Beaujolais. Uiteenlopende weersomstandigheden passeerden in alle hevigheid de revue en het uiterste werd gevergd van de wijnboeren in de Beaujolais. Pas in augustus hervond het rijpingsproces zijn ritme en werden de eerste druiven op 19 september gezond en wel geoogst. Dat een turbulent jaar toch intense wijnen kan voortbrengen met een diepe smaak en een elegante structuur, bewijzen de wijnen van Château des Jacques. Ze zijn afkomstig uit de mooiste wijngaarden in de crus Morgon en Moulin-à-Vent en de harmonie tussen de gamay en de vulkanische terroirs van de Beaujolais Crus is perfecter dan ooit!

 

Morgon Côte du Py: rijk, aromatisch en complex met witte peper, bramen en een opmerkelijke dichtheid.

Moulin-à-Vent Clos de Rochegrès: nog wat ingetogen, maar toch al zeer gul van karakter met een zijdezachte structuur.

Moulin-à-Vent Clos Clos du Grand Carquelin: florale neus, weelderig palet en verfijnde tannines. Het karakter van de wijngaard is meer dan ooit in de wijn te proeven.

Moulin-à-Vent Clos des Thorins: rijk met intens fruit en een diepe structuur, dankzij de zuidelijke expositie en de diepe laag graniet.

 

Klik hier voor het officiële oogstrapport 2016 van Château des Jacques, de persoonlijke proefnotities van Cyril Chirouze en de beoordelingen in de internationale wijnpers.

 

Klik hier voor meer informatie over Château des Jacques en voor de verkoopadressen.