In zijn maandelijkse online magazine kiest Hubrecht Duijker een aantal écht lekkere wijnen voor zijn “Best uit de test” selectie. In het juli magazine beveelt hij Simonsig Kaapse Vonkel, Mas de Rey l’Esprit Blanc en Domaine Saint-André rosé aan. Over deze wijnen zegt hij het volgende:

Simonsig Kaapse Vonkel Brut

“Wat een feest om de verse Kaapse Vonkel 2018 te proeven van Simonsig. Deze vrolijk bruisende blend op basis van alleen Champagne-variëteiten is elegant en pittig fris, met discreet kruidige en fris fruitige elementen, denk aan limoen, grapefruit en groene appel, en een heel klein nootje. Zijn kostelijke kwaliteit doet niet verbazen, aangezien Simonsig Wine Estate het eerste Zuid-Afrikaanse domein was waar een bubbelwijn op de Champagne-manier werd gecreëerd. Ik kocht de wijn voor een bedrag waarvoor je géén Champagne koopt van vergelijkbare kwaliteit.”

Mas de Rey l’Esprit Blanc 2019

“Van de rassen viognier, chardonnay, vermentino en sauvignon blanc componeerde Didier Corneille van Domaine du Mas de Rey een aantrekkelijke witte blend, ideaal voor warme dagen. Van de vier variëteiten lijkt sauvignon blanc het markantst aanwezig, gezien de buxus in geur en smaak, de opwekkende zuren en het frisse citrusfruit.”

Domaine Saint-André 2019

“Op voortvarende wijze hebben Thierry en Inès Hébert zeventien jaar lang hun Domaine Saint-André geleid. Op het Zuid-Franse, dicht bij het Bassin de Thau gelegen bezitting werden hoogwaardige druivenrassen geplant. In 2019 werd het landgoed overgenomen door LGI Wines, een uitermate succesvol, kwaliteitsgericht bedrijf dat het bestaande beleid gewoon voortzet. En dat van grenache en cinsault een très sympathique rosé uit het jaar van overname heeft gelanceerd. Een uitnodigende, bleek oranje-geel getinte wijn, goed fris en sappig, niet te zwaar (12,5% alcohol) en met vooral citrusachtig drupsfruit in zijn aroma.”

Lees hier het complete juli magazine van Hubrecht Duijker.