Hubrecht Duijker schrijft op zijn website www.hubrechtduijker.com maandelijks over zijn nieuwe wijnvondsten.

Simonsig Kaapse Vonkel

‘Wat een feest om de verse Kaapse Vonkel 2015 te proeven van Simonsig. Deze vrolijk bruisende blend is elegant en verfijnd, met elementen van briochebrood, groene appel en frisse citrus. Zijn kostelijke kwaliteit en dubbel gouden medailles doen niet verbazen, aangezien Simonsig het eerste Zuid-Afrikaanse domein is waar een bubbelwijn op de Champagne-manier werd gecreëerd,’ aldus Hubrecht Duijker.

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE OVER KAAPSE VONKEL EN VOOR DE VERKOOPADRESSEN

Château Tour de Mirambeau Réserve Rosé 2016 en Despagne Le Mythe d’Amphorie 2016 

‘Van de witte en rode wijnen die Château Tour de Mirambeau  maakt, was ik al een liefhebber, en nu ook van de rosés. Voor de Réserve rosé 2016 koos de familie Despagne alleen cabernet sauvignon. Het betreft een Bordeaux die bleek oranje oogt die tegelijk sappig, elegant, echt droog en frissig smaakt, met prettig wat drupsachtig fruit van bessen en sinaasappel. Een tweede riante rosé is de Despagne Le Mythe d’Amphorie 2016 die tevens cabernet franc en merlot bevat. Deze bleek roze getinte Vin de France is uiterst opwekkend van karakter, met een klein kruidje en vooral besfruit,’ aldus Hubrecht Duijker.

Gustave Lorentz Pinot Blanc Réserve 2016

‘Een klassieker van klasse, zo zou de Gustave Lorentz Pinot Blanc Réserve 2016 kunnen worden omschreven. ’t Is een in zijn soort perfecte Alsace, loepzuiver, fruitig en subtiel gekruid. Voortreffelijk bij quiches en veel visgerechten. Het familiebedrijf Gustave Lorentz is al meer dan 250 jaar gevestigd in het schilderachtige Bergheim, en wordt met verve geleid door George Lorentz die milieuvriendelijke werkwijzen doorvoerde en een nieuwe kelder liet bouwen,’ aldus Hubrecht Duijker.

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE OVER PINOT BLANC RESERVE EN VOOR DE VERKOOPADRESSEN

Casa de Moya María de Moya Bobal 2015, Gloria de Moya Monastrell 2015 en Tibó Merseguera 2016

‘Vol enthousiasme is Yves Laurijssens een nieuw bestaan begonnen, als wijnbouwer in het achterland van Valencia. De eerste oogst van Casa de Moya was die van 2012, aanvankelijk alleen wijnen van de regionale blauwe bobal, maar sindsdien werd andere toegevoegd. Druiven voor de María de Moya Bobal 2015 komen van percelen op 850 à 900 meter hoogte, wat de zachte frisheid verklaart. Verder is het een aimabele en toch ferme wijn voorzien van mildere roosteraroma’s, zacht kruidig hout en rijp besfruit. Super bij sudderlapjes, confits en dito gerechten. Het aroma gaat meer in de richting van zwarte vruchten, hoewel ook bessen waarneembaar zijn met ook wat donkere tonen en vriendelijk kruidige houtaroma’s, bij de Gloria de Moya Monastrell 2015, een wijn die bijvoorbeeld hazenpeper best zou kunnen begeleiden. Een leuke witte wijn is de door citrusfruit en verse witte druiven getypeerde, heel licht kruidige Tibó Merseguera 2016, waarvoor de druiven, inclusief 20 procent moscatel, op 1050 meter hoogte werden geplukt,’ aldus Hubrecht Duijker.

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE OVER MARIA DE MOYA BOBAL EN VOOR DE VERKOOPADRESSEN

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE OVER GLORIA DE MOYA MONASTRELL EN VOOR DE VERKOOPADRESSEN

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE OVER TIBO MERSEGUERA EN VOOR DE VERKOOPADRESSEN