In zijn maandelijkse online magazine kiest Hubrecht Duijker een aantal écht lekkere wijnen voor zijn “Best uit de test” selectie. In het augustus magazine beveelt hij drie wijnen uit ons assortiment aan en zegt daarover het volgende:

Jérémie Huchet Chapeau Melon

“Gedeeltelijk gemaakt van melon de bourgogne, de eigen druif van Muscadet, het gebied waar Jérémie Huchet zijn wijngaarden duurzaam exploiteert. Toch draagt de wijn de herkomstbenaming Vin de France – want de melon kreeg gezelschap van sauvignon blanc, een variëteit die binnen de streek niet wettelijk wordt erkend. Dankzij de sauvignon heeft de wijn wat meer dimensie en levendigheid gekregen, zodat naast de frisse zuren en het naar mild neigende citrus- en witte fruit tevens een hint van groene kruiden waarneembaar is. Al met al chapeau.”

Domaine des Diables MIP Classic Rosé

“Het door Guillaume en Virginie Philip geleide wijngoed is uitstekend geëquipeerd, een investering die mede werd gedaan om het contact tussen wijn en zuurstof zo veel mogelijk te kunnen beperken. Wat in fruit en frisheid in de wijnen zeer ten goede komt – en hun populariteit groot heeft gemaakt. De MIP Classic 2019 is een bleek oranje, vieve, elegant-ferme rosé die werd samengesteld uit 60 procent cinsault, gecompleteerd door gelijke delen syrah en grenache. Zijn sappige, drupsachtige fruit is vooral dat van gele en witte vruchten, de frisheid is aangenaam, en de kruidigheid discreet.”

Weingut Seeger Blaufränkisch

“De filosofisch ingestelde Thomas hanteert bij de wijnbereiding als principe ‘gecontroleerd niets doen’, dus door zo weinig mogelijk in te grijpen. Van de in Oostenrijk volop aanwezige, maar in Duitsland juist schaarse blaufränkisch wist hij een kostelijke wijn te maken, duidelijk fris, duidelijk sappig en duidelijk fruitig (zwarte vruchten, bessen, hint van rode), ferm, discreet gekruid (dankzij een rijping in gebruikte fusten) en bestemd om licht gekoeld te worden gekoeld.”

Lees hier het maandmagazine van Hubrecht Duijker.