Van rijk en geconcentreerd tot delicaat en elegant

2018 was voor de Bourgogne een jaar van uitersten. Waar de wijnen uit de Côte d’Or veel rijkdom en concentratie vertonen, zijn die uit Pouilly-Fuissé juist slank en elegant. In beide gevallen zijn ze bij Louis Jadot en Domaine Ferret dik tevreden met het resultaat van een jaar hard werken in de wijngaarden. Het was vaak spannend: met name in Pouilly-Fuissé wisselden weersomstandigheden elkaar in extreme mate af. Dan weer te nat, dan weer te droog en dan weer te koud of juist te warm. Uiteindelijk vielen alle stukjes in beide gebieden op hun plaats en is de kwaliteit de wijnen uit 2018 buitengewoon goed!

Côte d’Or

De witte wijnen zijn rijp en sappig en ronduit rijk en weelderig. Daarnaast vertonen ze ook voldoende spanning en hebben ze een prachtige zuurgraad. Wijnen met een uitstekende balans dus.

De rode wijnen zijn uitzonderlijk geconcentreerd en hebben een dieprode kleur. De perfect rijpe druiven hebben gezorgd voor soepele tannines en aroma’s van vers fruit springen uit het glas.

Pouilly-Fuissé

In tegenstelling tot 2017 zijn de wijnen verfijnd en uiterst elegant. Veel spanning en tegelijkertijd een gul karakter. Een onverwacht en bovengemiddeld resultaat na zo’n turbulent jaar in de wijngaarden.