Op zondag 10 november was Martijn Kwast weer te gast bij Business Class. Deze keer was hij niet alleen, maar was ook Johan Malan van wijnhuis Simonsig speciaal voor de uitzending uit Zuid-Afrika overgekomen.

De wijnen die hij had meegenomen waren de Kaapse Vonkel Brut en de Chenin Blanc. Johan Malan benadrukte nog eens dat zijn vader Frans in 1971 de eerste wijnmaker in Zuid-Afrika was die mousserende wijn maakte zoals in de Champagne. De Cap Classique groeide daarna uit tot een groot internationaal succes.

De Chenin Blanc die hij had meegenomen, is de wijn waarmee Simonsig en Zuid-Afrikaanse wijnen in het algemeen beroemd zijn geworden. De wijn is perfect als aperitief, maar combineert vanwege zijn zachte, aromatische karakter ook uitstekend met spicy Aziatische gerechten.

De wijnen van Simonsig – zeker ook de Kaapse Vonkelwijnen – zijn sowieso zeer food friendly. De chefkok van Okura die ook aanwezig was, kookte na afloop van de uitzending een mooi gerecht met de Kaapse Vonkel Rosé Brut.

KLIK HIER OM DE UITZENDING VAN BUSINESS CLASS TERUG TE KIJKEN