Kwast Wijnkopers werkt al een aantal jaren samen met de Nederlandse restaurants die zijn aangesloten bij de Jeunes Restaurateurs, afgekort JRE. Recentelijk zetten beide partijen opnieuw hun handtekeningen onder een document waarin de samenwerking met drie jaar wordt verlengd.

De JRE is een vereniging van jonge restaurateurs (jonger dan 42 jaar) die hun toptalent, passie voor gastronomie en gebruik van lokale producten delen met gelijkgestemden. De JRE-restaurants vallen regelmatig in de prijzen. De vereniging telt meer dan 350 restaurants en 160 hotels verspreid over vijftien landen in Europa. Nederland is met 44 leden goed vertegenwoordigd.

De samenwerking tussen Kwast Wijnkopers en JRE Nederland houdt onder andere in dat de aangesloten restaurants een mooie selectie wijnen uit het Kwast-assortiment op de kaart hebben staan. Zo zijn zowel de champagnes van Michel Genet en Laurent-Perrier huischampagnes. Andere wijnhuizen die onderdeel zijn van het JRE-huiswijnassortiment zijn Viu Manent, Domaine de Grangeneuve, Despagne en Gales.

De verlenging van de samenwerking werd gevierd met een mooie lunch bij aangesloten restaurant Tante Kee op het eilandje Kaag. Op weg er naartoe passeerde het gezelschap de ambachtelijke palingrokerij Eveleens in Burgerveen en de verleiding van een vers broodje gerookte paling was te groot om door te varen…. Lees hieronder meer in het verslag dat De Telegraaf over de middag maakte.

Downloads