header-sancerre-vs-menetouSancerre is een klinkende naam in de wijnwereld en ook in de gastronomische wereld. Een klassieke wijn waarvan je weet dat je er altijd mee voor de dag kunt komen. Toch zijn er steeds meer mensen die eigenlijk helemaal niet weten dat een klassieker als Sancerre gemaakt wordt van sauvignon blanc. En dat de wijn uit de Loire komt, notabene de bakermat van de sauvignon blanc. En dat dat wijngebied een heel bijzonder terroir heeft dat er juist voor zorgt dat die sauvignon blanc net even lekkerder smaakt dan een sauvignon blanc uit een andere streek. Hetzelfde geldt, en zelfs nog in grotere mate, voor Menetou-Salon. De kleine buurman van Sancerre, eveneens gemaakt van sauvignon blanc en afkomstig van een vergelijkbaar terroir. Net zo lekker als Sancerre en vanwege de relatieve onbekendheid ook nog eens value for money!

Wij brengen deze klassiekers graag weer eens onder de aandacht. Niet alleen om consumenten eraan te herinneren dat de bakermat van de sauvignon blanc in de Loire ligt en dat deze wijnen een referentie zijn voor alle sauvignon blancs in de wereld. Maar ook omdat het gewoon ideale wijnen zijn voor deze tijd van het jaar. Ze zijn fris en sappig, maar karaktervol en combineren daarom perfect met talloze gerechten die we in de zomermaanden graag eten.

In een special over Sancerre en Menetou-Salon gaan we dieper in op deze wijnstreken en op de sauvignon blancs die er vandaan komen. Ook leest u meer over de producenten waarvan wij deze wijnen in ons assortiment hebben: Domaine Paul Prieur Sancerre en Domaine de Châtenoy Menetou-Salon.

Klik hier voor de wijnen van Domaine Paul Prieur.

Klik hier voor de wijnen van Domaine de Châtenoy.