De Britse Master of Wine en Zuid-Afrika specialist Tim Atkin heeft in zijn South Africa Special Report 2020 maar liefst 10 wijnen van Radford Dale beoordeeld met 90 – 95 punten. Ook Simonsig en Delaire vielen in de spreekwoordelijke prijzen. Voor zijn Report proefde Tim Atkin ruim 1.300 Zuid-Afrikaanse wijnen.

Tim Atkin: “I am extremely impressed with the quality of what I tasted in 2020… Against formidable odds, South Africa is making some of the greatest wines in its history”.

Over de wijnen uit het Kwast-assortiment zegt Atkin het volgende:

Radford Dale The Renaissance of Chenin Blanc

“Elegant met subtiel hout, fris en gebalanceerd met aroma’s van venkel, citroengras, citroen, groene appel en voldoende concentratie om mooi te kunnen rijpen.”

95 punten

Radford Dale Chardonnay

“Bourgogne-fan Alex Dale heeft de stijl van zijn chardonnay in de afgelopen jaren als het ware gewijzigd van Meursault in Chablis. Bescheiden qua alcohol, aroma’s van peer, citroen, subtiel kaneel en lengte en frisheid zorgen voor puur drinkplezier. Het tegenovergestelde van een één-glas-is-wel-genoeg-wijn.”

93 punten

Radford Dale Freedom Pinot Noir

“Alex Dale’s liefde voor rode Bourgogne is goed te proeven in deze pinot noir uit Elgin: licht, elegant en gefocust. Doet denken aan Chorey-lès-Beaune. Gracieus en verfrissend met rode bessen, watermeloen en fijne tannines, ondersteund door gebruikt eikenhout.”

93 punten

Simonsig Chenin Avec Chêne

“Licht goudgeel en aromatisch met citrusbloesem, gedroogde perzik en een hint van honing en noten. In de smaak witte perzik citrus en gedroogd fruit. Mooi gestructureerd met een hint van eikenhout en verfrissende zuren in de lange afdronk.“  

90 punten

Simonsig Frans Malan Reserve Cape Blend

“Deze Cape-blend met 70% pinotage heeft een rijk bouquet van weelderig fruit. Ook in de smaak rode kersen, rijpe donkere pruimen en daarnaast specerijen, tabak en zoethout. Elegant en mooi gedefiniëerd met soepele tannines.”

90 punten

Simonsig Tiara

“Bordeaux en tevens flagship wijn van het huis. Rijk en geparfumeerd met specerijen, rode kersen, frambozencompote, viooltjes en potloodslijpsel. Prachtige balans tussen fruit en zorgvuldig gebruikt eikenhout, ronde tannines en een lange afdronk.”

92 punten

Delaire Graff Botmaskop

94 punten