De wijnen hebben karakter, elegantie en een grote persoonlijkheid. In april 2022 mogen wij drie nieuwe wijnen van dit wijnhuis in ons assortiment verwelkomen en daarom vertellen we je graag meer over dit prachtige domein.

Elena Walch
Elena Walch

Vigna Kastelaz en Vigna Castel Ringberg

Elena Walch bouwde haar bekende wijnhuis rondom het ‘terroir’-concept, waarmee ze haar tijd ver vooruit was. Door de wijngaard in te delen in single vineyards, kon ze het terroir laten spreken in de wijn – een ongehoord idee dertig jaar geleden!

Door de hedendaagse Italiaanse aanduiding ‘Vigna’ voor single vineyard-wijnen, verenigen heden en verleden zich. Door Elena’s vooruitziende blik, bezit ze al jaren Vigna Kastelaz en Vigna Castel Ringberg, twee top wijngaarden waarvan unieke Alto Adige wijnen geproduceerd worden. Zeker Castel Ringberg, een 20 hectare wijngaard die exclusief aan Elena Walch toebehoort, brengt al jaren mineraal gedreven, prijswinnende wijnen voort. De wijngaard is vernoemd naar het renaissancekasteel dat in 1620 is gebouwd door de Habsburgers bij het Lago di Caldaro.

Castel Ringberg Elena Walch
Castel Ringberg

Een nieuwe generatie Walch

De terroir-traditie heeft Elena inmiddels overgedragen aan haar dochters Julia en Karoline. Sinds 2015 runnen zij samen met hun moeder het familiebedrijf waarmee ze internationaal veel succes oogsten. Met de komst van de nieuwe generatie blijft de visie van het wijnhuis ongewijzigd: ‘vooruitgang boeken zonder het respect voor traditie te verliezen’.

En met vooruitgang zit het zeker goed. De familie is druk bezig om de toekomst veilig te stellen door nieuwe wijngaarden aan te planten in onontdekte gebieden en ook is de eerste mousserende Trentodoc onderweg.

Maar traditie wordt zeker niet vergeten: Zo is de familie nog steeds trots op de allereerste Elena Walch wijn, de Cardellino Chardonnay – genoemd naar de vogel die zijn nest alleen in Chardonnay wijnstokken bouwt. Cardellino is tot op de dag van vandaag nog steeds de meest populaire wijn van het domein en zal dan ook nog jaren aan de basis staan van het prachtige assortiment van Elena Walch.

Karoline, Elena enJulia Walch
Karoline, Elena en Julia Walch

Nieuwe wijnen Elena Walch per april 2022

Per april 2022 mogen wij een drietal nieuwe wijnen van Elena Walch in ons assortiment verwelkomen. We geven je graag een sneak preview.

Elena Walch Pinot Bianco
Pinot Bianco

Deze pinot bianco is helder strogeel, met fruitige aroma’s, frisse appeltonen en een vleugje kruidigheid in het bouquet. In de mond verrast de wijn met een elegante, minerale diepte, levendige zuren en een frisse afdronk.

Heerlijk als aperitief of bij lichte voorgerechten, maar ook bij volle voorgerechten, wit vlees of gerechten met gevogelte.

Elena Walch Chardonnay
Chardonnay

Deze chardonnay schittert in briljant strogeel met een fruitig bouquet van exotische tonen, rijpe appels en lichte florale aroma’s. In de mond is de wijn elegant en mild met een interessante afdronk.

Het is de ideale begeleider van de mediterrane keuken, pasta’s of visgerechten – vooral zoetwatervis (forel, snoek of zalm).

Elena-Walch-Castel-Ringberg-Pinot-Grigio
Pinot Grigio Vigna Castel Ringberg

Deze single vineyard pinot grigio heeft een complexe verscheidenheid van fruit – vooral rijpe peren – lindebloesem en kruidige tonen van salie. Elegant en harmonisch met verfijnde zuren en zowel een frisse als romige smaak. Een wijn met veel karakter!

Goed te combineren met hartige voorgerechten, wit vlees, gevogeltegerechten of verse kaas.

Bekijk het assortiment van Elena Walch hieronder of ga direct naar de bestelsite.

Anderen lazen ook