2019 was voor de Bourgogne evenals 2018 een jaar van uitersten. Zowel in de Côte d’Or als in Pouilly-Fuissé was de winter extreem mild. Januari en februari waren ronduit warm en zonnig en er was al vroeg sprake van watertekort. En juist toen de lente zijn intrede moest doen, sloeg het weer om en werd het in april en mei koud en guur met vorst en harde wind. Waar de druivenstokken door de milde winter vroeg in bloei kwamen, werd deze voorsprong snel teniet gedaan. Gebrekkige vruchtzetting was vooral in Pouilly-Fuissé een probleem. Door het warme zonnige weer in juli en augustus werd de achterstand ingehaald en verliep de rijping verrassend goed. De oogst vond op het gebruikelijke tijdstip plaats en zowel bij Louis Jadot als bij Domaine Ferret zijn ze uiteindelijk zeer tevreden over de resultaten! 

De opbrengst van de rode wijnen ligt iets hoger dan die van de witte wijnen. De rode wijnen zijn perfect rijp met een mooie kleur, veel frisheid en rijke fruitaroma’s. In tegenstelling tot wat men verwachtte met de droogte, zijn de schillen niet te dik geworden en is er absoluut geen sprake van harde tannines. De wijnen zijn juist opvallend soepel en verfijnd.

De witte wijnen zijn mooi geconcentreerd en vertonen door de voorbeeldige PH-waarde in de druiven een perfecte balans tussen zuren en suikers. Door de matige vruchtzetting is de opbrengst laag, maar de wijnen zijn aromatisch, elegant en verfijnd.