Guillaume en Virginie Philip van Domaine des Diables zetten zich ieder jaar weer in om de beste MIP Rosé te produceren en ook dit jaar is het weer gelukt. Domaine des Diables won niet één, niet twee, maar negen(!) jaar op rij de Prix d’Excellence van het Concours Général Agricole in Parijs. En de lijst met onderscheidingen wordt elk jaar langer.

Ontmoet de MIP’s: Guillaume & Virginie Philip

Are you MIPing ready?” De bekende MIP wijnen (Made in Provence) komen uit de kelders van Guillaume & Virginie Philip, die sinds 2005 samen wijn maken in de Provence. Hiermee volgen zij de vader van Virginie op die reeds in 1979 de eerste wijngaard aanlegde aan de voet van de berg van Cézanne in Puyloubier, vlakbij Aix-en-Provence.

Guillaume en Virginie gaan met hun wijnhuis rechtstreeks tegen de traditie in. Niet alleen zijn de labels modern en eigentijds, ook de naam ‘Domaine des Diables’ wijkt af van de norm. In de Provence worden wijnhuizen vaak naar patroonheiligen genoemd, en met de naam ‘domein van de duivel’ nemen ze deze aloude gewoonte op de hak.

MIP Rose Domaine des Diables
Virginie & Guillaume Philip

MIP Rosé

Op Domaine des Diables is de rosé heer en meester: het vertegenwoordigt 80% van de productie. Hun rosé wijnen brengen ze niet alleen uit onder het MIP wijnen label, maar ook onder de namen Bonbon en L’Hydropathe. Ook hier hebben de wijnmakers een grapje uitgehaald. Een hydropathe is namelijk een persoon die geen water verdraagt – een wijn met een knipoog dus.

De MIP wijnen staan bekend om hun fruitige karakter maar zijn ook elegant kruidig, floraal en bovenal heerlijk zuiver. Heerlijk als aperitief of, om geheel in rebelse Domaine des Diables-stijl te blijven, in combinatie met: hummus, baba ganoush, couscous of taco’s.


De veertig hectare van Domaine des Diables profiteren van de grote hoeveelheid zon en een goede blootstelling aan winden zoals de Mistral. Dankzij het warme en droge klimaat, kunnen Guillaume en Virginie zoveel mogelijk natuurlijk te werk gaan. Het geheim van een goede MIP wijn? ’s Nachts oogsten. Dan behoudt het druivensap zijn frisheid. Daarna worden de druiven beschermd tegen oxidatie met droogijs. Dit proces versterkt de rondheid van de aroma’s en daarmee creëren Guillaume en Virginie frisse en fruitige wijnen.

Nieuw in ons assortiment: MIP Classic Rouge

MIP-Classic-Rouge-2021

Een kleine sneak preview, want vanaf april 2022 is ook MIP Rouge beschikbaar in ons assortiment!

Door een beetje cabernet sauvignon en carignan toe te voegen aan syrah en grenache, ontstaat de MIP Classic Rouge – een diepe, donkerrode wijn met aroma’s van viooltjes en rode bessen. Ideaal voor bij mixed grill, wit en rood vlees of kruidige gerechten. Dit is een veelzijdige wijn die je altijd in huis kunt hebben voor wanneer je onverwachts dinergasten op bezoek hebt.

Bekijk hieronder ons assortiment of ga direct naar de bestelsite.

Meer weten over Domaine des Diables? Lees dan de nieuwste versie van ons Family Owned Magazine.

Anderen lazen ook