We hebben er een aantal jaren op moeten wachten maar het is eindelijk weer zover: Laurent-Perrier heeft een nieuwe vintage uitgebracht. Met trots presenteren we u de Brut Millésimé 2012 – een zeldzame en voortreffelijke wijn die het karakter van het jaar 2012 tot uitdrukking brengt in Laurent-Perrier stijl. 

2012: Een uniek jaar

Het jaar 2012 werd gekenmerkt door opeenvolgende klimatologische incidenten: wintervorst, voorjaarsvorst en een twaalftal hagelbuien zorgden ervoor dat vele delen van de wijngaard al vroeg in het jaar werden aangetast. Toch zorgde een droge, zonnige zomer voor een uitzonderlijke rijping van de druiven. Dit resulteerde in een beperkte oogst met hoge kwaliteit druiven waardoor 2012 kon worden aangemerkt als Millésimé.

Laurent-Perrier maakt zeer zelden vintage champagne. Dit gebeurt gemiddeld gezien minder dan eens per twee jaar, wat weinig is vergeleken met het marktgemiddelde van meer dan drie op vier jaargangen.

laurent-perrier vintage 2012

Ervaar het zelf

Deze vintage champagne, exclusief gemaakt van de beste Crus, kenmerkt zich door aangename complexiteit, florale tonen, citrus en witte perzik. Een wijn met grote finesse die heerlijk is bij rijke visgerechten, gevogelte of kalfsvlees. Een onvergetelijke ervaring!

Anderen lazen ook