Bij Mistinguett staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Het wijnhuis opereert al jaren milieuvriendelijk: ze zetten zich in voor het verminderen van CO2-uitstoot, recyclen zoveel mogelijk van hun materialen en proberen zo min mogelijk water te verbruiken. Doordat ze recentelijk geen gebruik meer maken van pesticiden en andere onnatuurlijke ingrepen in de wijngaard van de Mistinguett Cava Brut, is deze vanaf heden biologisch gecertificeerd. Niet alleen het wijnhuis zelf, maar ook de wijngaarden worden, met het oog op de toekomst, zo milieuvriendelijk mogelijk ingericht.

De DO Cava heeft gezamenlijk besloten dat alle Cava’s in de toekomst volledig biologisch moeten zijn. Dit betekent bijvoorbeeld dat alle Reserva’s vanaf volgend jaar al biologisch verbouwd moeten worden. Deze ontwikkeling ligt helemaal in lijn met Mistinguett’s filosofie. Daarom proberen ze nu al zoveel mogelijk wijngaarden biologisch te bewerken.

Meer weten over Mistinguetts’ betrokkenheid bij het milieu? Lees dan verder op hun eigen pagina over duurzaamheid.

Nieuwe herkomstbenaming

Ook nieuw is de herkomstbenaming op de fles van de Mistinguett Cava Brut: DO Cava Comtats de Barcelona. Afgelopen jaar heeft de Consejo Regulador van de DO Cava de subzones geïntroduceerd. Hiermee willen ze de herkomst van verschillende Cava’s verduidelijken.

Comtats de Barcelona geeft aan dat het hier gaat om het Penedès gebied ten zuiden van Barcelona, waar de Cava oorspronkelijk vandaan komt. Andere herkomstgebieden zijn Valle de Ebro (vlakbij Rioja), Zona Levante (vlakbij Valencia) en Viñedos de Almendralejo in het zuidwesten van Spanje, vlakbij Mérida.

Meer weten over de nieuwe benamingen van de DO Cava? Lees dan ons artikel in Family Owned Magazine #1 2022.

Anderen lazen ook