Daarom delen we graag de beste aspergewijn en spijs tips met je. Dit jaar gaan we niet alleen voor de klassieke combinaties, maar delen we ook graag tips voor moderne varianten inclusief recepten!

Donderdag 24 maart is de officiële start van het aspergeseizoen. Het aspergeseizoen duurt tot 25 juni, dus reden te meer om de komende tijd zoveel mogelijk te genieten van dit mooie seizoensproduct van eigen bodem!

Aspergewijn 2022 Cuvee des Asperges

Cuvée des Asperges | Gustave Lorentz

Ieder jaar creëert Gustave Lorentz dé ultieme aspergewijn onder de naam Cuvée des Asperges. Jong gedronken is het een vriendelijke Elzasser die het uitstekend doet als aperitief of als begeleider van allerhande aspergegerechtjes: van salade tot soep of quiche. Dit jaar kozen wij voor de klassieke combinatie met ham, ei, aardappels en botersaus. Dat wordt genieten!

Aspergewijn 2022 Rivaner

Rivaner | Caves Gales

Op zoek naar een aspergewijn voor bij een chique diner? Dan is de Luxemburgse Rivaner van Caves Gales zeker een goede optie. Combineer de rivaner eens met asperges, kaviaar en parmezaan. De frisse zuren passen goed bij deze smaakbom vol umami.

Chardonnay

Unoaked Chardonnay | The Winery of Good Hope

Dat zalm en chardonnay een goede combinatie is, is algemeen bekend. Voor zalm en asperges raden wij de unoaked chardonnay van The Winery of Good Hope aan. Doordat de wijn geen hout heeft gehad, is hij perfect in balans met de romige boter en de zachte smaak van de asperges.

Blanco

Blanco | Barón de Ley

Wist je dat asperges al sinds de middeleeuwen in Spanje worden verbouwd? Spanje is het tweede aspergeland van Europa en asperges zijn hier erg geliefd. Witte Rioja is een erg goede begeleider van asperges, zeker wanneer je de asperges op de traditionele Spaanse manier bereid zoals bijvoorbeeld met heekfilet.

Fleurie

Fleurie | Château des Jacques

Een keer iets nieuws proberen? Ga dan voor Beaujolais bij de asperges. Door asperges te combineren met wat sterkere smaken, zoals vlees dumplings en chiliolie, kun je het perfect combineren met een lichte rode wijn. Vergeet de wijn niet licht gekoeld te serveren, dan ga je gegarandeerd een heerlijk diner tegemoet!

Aspergewijn bestellen?

Na het lezen van deze blog helemaal zin gekregen in aspergewijnen? Bestel dan direct via onze bestelsite.

Anderen lazen ook