Om het een extra feestelijk tintje te geven, is het leuk om een bijpassende wijn te serveren. Maar welke wijn drink je nu eigenlijk bij je paasbrunch? Wij geven je graag tips bij vier overheerlijke eiergerechten!

1. Eggs Benedict

Eggs benedict is een typisch Amerikaans ontbijt van toast met gepocheerd ei, Hollandaisesaus en spek. Heerlijk voor bij de paasbrunch! Om het zoete van het spek te benadrukken, kun je kiezen voor een feestelijke Prosecco Extry Dry (extra dry betekent halfzoet bij Prosecco – dit is dus geen droge wijn!). Ook zijn wijnen met een zuurtje heerlijk bij de vettige smaken van de Hollandaisesaus en het spek: ga eens voor een frisse Vinho Verde, zoals die van Galodoro.

Graag wel een bubbel maar liever geen alcohol? Ga dan voor de Gran Baron 0.0%. Een frisse en fruitige alcoholvrije cava met smaken van appel, peer, ananas en mango.

Eggs benedict paasbrunch wijn

2. Smashed Avocado Toast

Avocado’s zijn gezond, lekker en hartstikke hip. Daarom kunnen ze zeker niet ontbreken op de paasbrunch tafel anno 2022. Pureer de avocado op toast en maak het gerecht af met een gepocheerd ei. Bestrooi het met wat verse groene kruiden en een klein beetje chili en je hebt de perfecte combinatie voor een Loire-stijl Sauvignon Blanc gevonden. Denk bijvoorbeeld aan de Berticot Cuvée Premiere Sauvignon Blanc.

Wat ook goed samen gaat met de groene smaken van de avocado en kruiden, is een Picpoul. Deze wijn met frisse zuren is een mooie combinatie met de fluweelzachte smaak van de avocado. Ga voor de Picpoul de Pinet van Domaine Guillemarine (appel, peer en citrus) of de iets meer tropische stijl Picapoll van Abadal (ananas, grapefruit, abrikoos).

Smashed avocado paasbrunch wijn

3. Frittata

De Frittata komt van oorsprong uit Italië en je weet wat men zegt: ‘what grows together, goes together’. Kies voor een Italiaanse wijn en verras je tafelgasten eens met een Roero Arneis, bijvoorbeeld die van Giovanni Almondo. Arneis heeft zachte zuren waardoor het zeker een goede combinatie is met ei. Voeg je heerlijke Italiaanse kazen toe aan de frittata? Dan weet je zeker dat het een feest wordt!

4. Omelet

In de oven, de pan of de airfryer: omelet is altijd een goed idee. Door hem te bereiden met groenten (en vlees), creëer je een heerlijke umamibom. En wat past daar beter bij dan een mooie rosé? Denk eens aan de Rosado de Lagrima van Barón de Ley – gemaakt via de Saignée methode. Dit betekent dat alleen het eerste ‘afloopsap’ voor de rosé wordt gebruikt. Dit zorgt voor een diepe kleur met veel smaak waardoor de wijn goed kan opboksen tegen de hartige smaken van de groente. Eet smakelijk!

Omelet paasbrunch wijn

Anderen lazen ook